Restaurant ESSENS se nachází v samém srdci Jižní Moravy, přímo v objektu klasicistní budovy Chateau de Frontiere / Hraniční zámeček, která je součástí rozlehlého komplexu Lednicko-Valtického areálu zapsaného na Seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO.
Našim hostům nabízíme osmichodové degustační menu, které si můžete objednat ve zkrácené čtyř nebo dvouchodové verzi. Snažíme se zpracovávat výhradně české a regionální suroviny, některé z nich si v rámci areálu sami pěstujeme.
Cílem Restaurant ESSENS je oslovit ty klienty, kteří vyhledávají styl gastronomie, jehož úkolem není pouze zasytit, ale probudit i ty nejospalejší chuťové pohárky a navodit tak příjemné pocity. Nadstandardní gastronomické zážitky navíc umocňuje malebné a poklidné prostředí zámečku.
Zaměřujeme se nejvíce na kvalitu a sezónnost surovin, neboť bez dobré a kvalitní suroviny nelze vytvořit chutný pokrm. Pravidelně aktivně vyhledáváme lokální farmáře i výrobce, abychom s nimi mohli navázat spolupráci.
Jsme přesvědčeni, že děláme vše pro to, aby se našim hostům dostalo na stůl pouze a jen to nejlepší, co se v našem kraji urodí a co si v rámci vlastních možností v čistém prostředí lužních lesů sami vypěstujeme..
Šéfkuchař Restaurant ESSENS Otto Vašák zahájil svoji profesní kariéru v Praze, kde získal, ihned po škole, pracovní příležitost v síti restaurací Ambiente.
Následně se přesunul na pozici zástupce šéfkuchaře v podniku
Riccarda Lucqueho La Bottega Bistroteka.
Obrovskou výzvou byla pracovní nabídka v restauraci La Degustation Boheme Bourgeoise oceněná jednou michelinskou hvězdou, kde strávil pod vedením šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka téměř tři roky.
Miroslav Gloz má za sebou stáže ve Francii, Dánsku a následné působení v restauracích oceněné michelinskou hvězdou jako je například Alcron Restaurant nebo La Degustation, kde spolupracoval s Ottou Vašákem - šéfkuchařem Restaurant ESSENS.
Pracovali spolu dva roky a na základě této spulupráce si Otto přizval Mirka do jeho týmu, aby mu pomohl rozvíjet kvalitní gastronomii i na Jižní Moravě.
David Viktorin začal pracovat v roce 1999 v restauraci U Kastelána v Brně.
A pod vedením Michala Götha a Jiřího Nedorostka začal profesně dozrávat a růst.
Rok pracoval jako šéfkuchař v restauraci Valoria v Brně. Následně tři roky zastával pozici šéfkuchaře ve vyhlášené brněnské restauraci Borgo Agnese.
Vždycky to může být lepší
Tři ruce podmínkou, křídla výhodou
Život není to co chceme, ale to co máme
Už to začalo...
Vít Bayer začal sbírat první pracovní zkušenosti v Anglii, a to hned v restauraci Angler oceněné jednou michelinskou hvězdou.
Následně přijal nabídku francouzské restaurace
Pavillon Ledoyen v Paříži, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami. Další zahraniční štace byla v Itálii, opět v restauraci oceněné michelinskou hvězdou, La Rucola.
Jiří Nedorostek se kuchařskému řemeslu vyučil v brněnském Restaurantu U Kastelána, kde působil téměř 10 let. Poté jeho kroky namířily do podniku Gordona Ramsayho v Anglii a následně se zastavily na čtyři roky v Japonsku.
Po svém návratu získal pozici zástupce šéfkuchaře v brněnské restauraci
Koishi, kde působil pět let a kde piloval do dokonalosti své primární zaměření, kterým jsou dezerty.
Darujte romantiku a excelentní gastronomický zážitek. Využít můžete naše Dárkové poukazy v hodnotě od 1 000 do 5 000 Kč. Kontakt +420 730 575 555 nebo info@restaurantessens.com
Rozhovor v zářijovém vydání Playboy: “Otto Vašák a jeho tým. Mladí rebelové vycepovaní z Michelinských restaurací.”
Přečíst
Pondělí: Zavřeno
Úterý - Neděle:
12:00 - 21:00
Dress code: smart casual
Restaurace není vhodná pro děti do 6 let.
K Zámečku 16, 691 43
Hlohovec u Břeclavi
Telefon: +420 730 575 555
E-mail : info@restaurantessens.com
Vážení hosté, v prosinci a v lednu je Restaurant ESSENS uzavřený. Opět se na vás těšíme od února 2021. Děkujeme za pochopení
Vážení hosté, v prosinci a v lednu je Restaurant ESSENS uzavřený. Opět se na vás těšíme od února 2021. Děkujeme za pochopení